Køb og salg af fast ejendom

Hvis du skal sælge din bolig eller, skal ud og købe ny bolig – måske for første gang – kan det være en rigtig god idé at have en advokat med på sidelinjen. At købe bolig er for mange en stor investering, og risikoen for fejldispositioner er ikke ubetydelig.

Når du skal sælge din bolig kan det være en rigtig god ide, at få udarbejdet en tilstandsrapport samt en elinstallationsrapport. På den måde kan du som sælger undgå at hæfte for skjulte skader ved boligen. Sælgers udarbejdelse af tilstands- og elinstallationsrapport er en forudsætning for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Der skal i forbindelse med bolighandlen tinglyses adkomst til ejendommen, for at beskytte købers ret til ejendommen. Med det digitale tinglysningssystem er det muligt, at du selv kan godkende tinglysningen. Hos Lexsos Advokater anbefaler vi dog, at du får en advokat til at godkende, så det kontrolleres, at tinglysningen er korrekt.

I henhold til lovgivningen kan du som køber træde tilbage fra købsaftalen inden 6 dage, på den betingelse, at du betaler en godtgørelse til sælger på 1 % af købesummen. Med et advokatforbehold i købsaftalen er handlen ikke bindende, hvis din advokat gør indsigelser inden en angivet frist. Hvis din advokat ikke kan godkende handlen, skal du ikke betale godtgørelse til sælger.

Hos Lexsos Advokater yder vi rådgivning inden for alle aspekter af bolighandlen, så kontakt os, hvis du/I skal købe eller sælge bolig. Vi er selvfølgelig også behjælpelige, hvis der efter overtagelsen er blevet konstateret mangler, og der i den forbindelse skal rejses et erstatningskrav.

Hvis I er to (eller flere), der skal købe bolig sammen, er det en rigtig god idé at overveje, om der skal udarbejdes ægtepagt, testamente eller samejeoverenskomst i anledning af købet. Dette kan vi også være behjælpelige med hos Lexsos Advokater – se også under ægtepagter og testamenter.